Polineuropátia kezelése fizikai érterápiával támogatva?

Forrás: bemergroup.com
Bizonyára Ön is tisztában van vele, hogy a polineuropátiával szemben csak akkor lehet átfogóan felvenni a küzdelmet, ha az ezt kiváltó alapbetegséget kezeljük. Mindazonáltal mivel ez gyakran csak bizonyos mértékben valósítható meg, a polineuropátiában szenvedő betegek a már a betegség tüneteinek enyhítéséért is nagyon hálásak. Azonban ha ennek kapcsán további cél a gyógyszerek alkalmazásának csökkentése, akkor fontolóra kell venni a BEMER fizikai érterápia alkalmazását.

Polineuropátia, avagy: Amikor az idegek problémát okoznak

Egy, a szervek, az agy és a teljes szervezet diszfunkcióját jelentő betegségről van szó. Szomorú tény, hogy igen sok beteget érint ez a betegség. Szerencsére az orvostudomány mára olyan szintre fejlődött, hogy számos betegség – bármennyire is súlyos betegségekről van szó – nem szükségszerűen végződik halállal. Ugyanakkor ez nem jelent nagy megnyugvást az ezzel a betegséggel élni tudók számára, viszont jó hír azoknak, akiknél a betegség tünetei többé-kevésbé krónikus fájdalommal járnak együtt. A polineuropátia egyike ezen betegségeknek – az idegrendszer rendellenessége –, amelyekben a német lakosság kb. 3%-a szenved. Az idősebbeket különösen érinti a polineuropátia. Becslések szerint a 65 év felettiek nagyjából 8%-a szenved polineuropátiában. Továbbá az összes cukorbeteg közel 40%-át érinti ez a betegség, és a betegek között fiatalok is vannak. Ebben a csoportban a polineuropátia öröklött betegség, illetve például alkohol- vagy kábítószer-fogyasztás váltja ki. Összességében a polineuropátiában szenvedő férfiak és nők részaránya megegyezik. Milyen tünetek társulnak a polineuropátiához? A betegség kezdetén gyakran kellemetlen érzékszervi rendellenesség jelentkezik a lábujjakban, a kéznél ez csak később figyelhető meg. Az érintett testrészek elkezdenek bizseregni, ami kellemetlen és bosszantó jelenség. Az érintett testrészek gyakran elzsibbadnak, vagy fájdalmas égő érzés keríti hatalmába a beteget. Az erősödő fájdalmon kívül a polineuropátia diszfunkcionális tapintás- vagy hőmérséklet-érzékeléssel jár együtt. A polineuropátia végső soron számottevően rontja a betegségben szenvedők életminőségét. Ha a polineuropátia az autonóm idegeket érinti, olyan tünetek jelentkeznek, mint pl. a vérnyomás-szabályozás diszfunkciója vagy szívritmuszavar. Noha a polineuropátiával szemben csak akkor lehet átfogóan felvenni a küzdelmet, ha az ezt kiváltó alapbetegséget kezeljük (ami gyakran bonyolult), léteznek olyan módszerek, amelyek révén a polineuropátia tüneteinek előrehaladása javítható, vagy a tünetek akár teljesen ki is küszöbölhetők. Később majd foglalkozunk ezzel, de először vizsgáljuk meg magát a betegséget.

Bemer információs est

A polineuropátia tünetei

A polineuropátia a perifériás idegrendszer betegsége, amely izomgyengeséget és érzékelési zavarokat okoz. A betegség megértéséhez először tekintsük az emberi idegrendszert (nem teljes, egyszerűsített formában): Az idegrendszer az emberi szervezet azon része, amelynek feladata az érzékszervi észlelés, az érzékelt információk feldolgozása és a reakciók szabályozása. Az aggyal és a gerincvelővel együtt alkotja a központi idegrendszert (CNS). Az összes többi idegszövet a perifériás idegrendszerhez (PNS) tartozik. A központi idegrendszer teszi lehetővé, hogy érzékszerveinkkel érzékeljünk dolgokat. Magasabb szintű funkciók alapjául is szolgál, így pl. tudat, értelem, gondolkodás és tanulás. A gerincvelő a gerincoszlop mentén lefutó vastag zsinór, amely a következők számára jelent központot: [http://www.wissen.de/lexikon/reflex-physiologie] (reflexek, amelyek agyi szerepvállalás nélkül jönnek létre). Számos idegsejtet, valamint az agy és a periféria összekötésére szolgáló idegrostot tartalmaz. Az idegsejtek – az idegrendszer legkisebb építőeleme – rendeltetése az érzékszervi információk rögzítése, továbbítása és közvetítése. A perifériás idegrendszer (PNS) része minden olyan ideg, amely a szervezetet behálózza. Az idegek információt közvetítenek a gerincvelő és az agy, illetve a többi testrész között. A perifériás idegrendszer idegrostjai a fa vékonyabb ágaihoz hasonlóan ágaznak szét a gerincvelőből és kapcsolódnak a „végrehajtó” szervekhez, pl. izmok, bőr vagy belső szervek.

Ezután információcsere megy végbe az agyból átvitt kontrolljelek segítségével, és ez az információ az agyon keresztül továbbítódik. Maga az idegrendszer funkcióját tekintve a szomatikus (önkéntes) és a vegetatív (autonóm vagy nem önkéntes) idegrendszerre bontható. Míg az önkéntes idegrendszer a tudatnak és az akaratnak alárendelt összes folyamatot szabályozza (pl. izommozgások), a vegetatív idegrendszer nagyrészt kimarad a közvetlen önkéntes szabályozásból. Az életfunkciók (pl. szívverés, légzés, vérnyomás, emésztés és anyagcsere) szabályozása a feladata. Szóval, mi is az a polineuropátia? Egy egészséges személynek az érzékeléshez sok-sok szenzorra van szüksége a bőrben, amelyek különböző területeken specializálódnak, többek között: tapintás, hideg- és melegészlelés, fájdalom, valamint a megfelelő információ továbbítása az idegrendszeren keresztül. Ebben az összefüggésben a polineuropátia egyedi formái a perifériás idegrendszer rendellenességei. A polineuropátia gyakran a perifériás idegrendszernek a teljes szervezet betegségére vagy károsodására adott válasza. Ezeket a betegségeket számos tényező kiválthatja. Többek között: – érrendszeri betegségek,
 – az immunrendszer rendellenességei, – cukorbetegség,
 – reumatikus betegségek, – vesebetegségek, – daganatos betegségek, – mérgezések következményes betegségei,
 – a vegyszereknek való sokéves expozíció a munkahelyen, – gyógyszerek mellékhatásai, – szegényes étrend, – kábítószer- és alkoholfogyasztás.

A BEMER fizikai érterápia

Számos betegség és rosszullét oka a korlátozott mikrokeringés. A mikrokeringés feladata a szövetek és a szervek oxigén- és tápanyagellátásának biztosítása, a metabolikus salakanyagok eltávolítása, továbbá az immunrendszer megerősítése a mikroereken keresztül történő véráramlás lehetővé tételével. Mikrokeringésünk teljesítménye azonban az életkorral csökken. Mivel ez a csökkenés természetes folyamat, bizonyos betegségek vagy tényezők megnehezíthetik, pl. egészségtelen vagy kiegyensúlyozatlan étrend, erős dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és kábítószer-használat. A gyakori következmények közé sorolandók a következők: meggyengült immunrendszer, nagyobb fertőzési hajlam, gyorsabb sejtöregedés, csökkent teljesítmény, rossz közérzet, betegségből való felépülés zavara és krónikus betegségek. A BEMER fizikai érterápia alkalmazásával azonban a sérült mikrokeringés is reaktiválható. Ez azt jelenti, hogy biztosított a szövetsejtek megfelelő tápanyagellátása, és a salakanyagok a vérkeringés javításával hatékonyan eltávolíthatók. A jó vérkeringés javítja az érintett szövet tápanyagellátását és csökkenti a gyulladást, masszívan támogatva ezzel a gyógyulási folyamatot.

A BEMER fizikai érterápia lényege egy többdimenziós jelstruktúra, amely biztosítja a korlátozott vagy diszfunkcionális mikrokeringés hatékony stimulációját. Támogatja a szervezet megelőzési, gyógyulási, felépülési és regenerálódási folyamatainak kulcsfontosságú szabályozási mechanizmusait. Számos tudományos tanulmány igazolta, hogy a BEMER fizikai érterápia hozzájárulhat az egyes betegségek tüneteinek enyhítéséhez és a kilátások javításához. Ezen betegségek közé tartoznak a következők: – polineuropátia, – artériás és vénás keringési rendellenességek, – porckopás, – cukorbetegség. Az, hogy a BEMER fizikai érterápia számos betegség és probléma, pl. – hátfájás, – alvászavarok, – stresszkezelés, – a fizikai és mentális teljesítmény fokozása, – fertőzések elleni küzdelem, – a szervezet saját öngyógyító folyamatainak aktiválása, – sebek és sérülések gyógyulásának meggyorsítása és – az immunrendszer megerősítése kiegészítő kezeléseként alkalmazható, szinte biztosan több, mint hasznos mellékhatás a polineuropátiában szenvedők számára. Hatékony megelőzésre és gondozásra még kiégés esetén is lehetőség van. Akárhogy is nézzük, fontos tisztában lenni azzal, hogy a BEMER fizikai érterápia a jelenleg leginkább tanulmányozott és leghatékonyabb fizikai kezelési módszer a kiegészítő és megelőző orvoslásban. Következtetés: Nemcsak a polineuropátiánál van lehetőség a tünetek enyhítésére; a terápia az életminőséget is képes javítani számos más területen.


Bármilyen kérdése van, ne habozzon, lépjen velünk kapcsolatba! Katt ide.

Mucsiné Suba Éva

Mucsiné Suba Éva Orvosi gyógymasszőr, Reflexológus

Több mint 15 éves tevékenységem során nagyon sok féle emberrel, betegségekkel és érzésekkel találkoztam.
Akik hozzám jönnek mindenki gyógyulni, meggyógyulni szeretne, ehhez viszont fel kell tárni a betegségek igazi okát és hátterét.
A preferált kezelési eljárások, mint a gyógyszeres kezelés és sebészet fontos és életmentő megoldások, de erre sokszor nem adnak választ.
Sokáig kerestem olyan kezelési módot, amit a hivatalos orvoslásban is jelen van, de nincs semmilyen mellékhatása.
Ezért örülök annak, hogy megtaláltam a Bemer terápiát, mert egyrészt hivatalos orvostechnikai eszköz biztosítja a kezelést, másrészt pedig az egyik legfontosabb élettani működésünket tudja hosszútávon javítani, ami legtöbb betegség hátterében áll, az pedig nem más, mint a mikrokeringésünk.
Nem utolsó sorban pedig a férjem Crohn betegsége 6 hónap kezelés után teljesen tünet mentessé vált  Ma már gyógyszermentese és jobb életminőségben él mint 20 évvel ezelőtt.

Kezelőhelyünkén személyre szabottan tudja felvenni a terápiát, de vannak esetek amikor célszerűbb egy otthoni használatra berendezkedni. Természetesen ebben is tudunk segíteni.

Forrás: bemergroup.com

Tel: +36 20 533 0135
Web: www.terapiaszalon.hu
E-mail: mucsine.eva@mu-csi.hu