2016-06-02

Mikrokeringés

A vérkeringés az emberi test ellátó rendszere. Tápanyagokkal és oxigénnel látja el a szöveteket és a szerveket. Ugyanakkor a keletkező salakanyagokat eltávolítja és megtisztítja. Ennek a folyamatnak a 75 %-a a legkisebb véredényekben – az úgynevezett mikrokeringésben – történik.

Vérplazma 3
A mikrokeringés kutatás sok éves munkájával
úttörő ismereteket szerzett a mikrokeringés szabályozási folyamatainak és annak  bioritmusának megismerésére, majd ezt követően fejlesztette ki a fizikai érterápiát.

A fizikai érterápiát különböző területen alkalmazzák, mert a mikrokeringés – vagyis a legkisebb véredényekig történő véráramlás – hatékony javítása sok tekintetben  pozitív kihatással van az egészségére, az immunrendszerére és összességében a jó közérzetére.

 

A fizikai érterápia központi eleme egy több dimenziós jelszerkezet, amely hatékonyan stimulálja a korlátozott vagy csökkent mikrokeringést.

A vérkeringés során a vérsejtek tápanyagokkal és oxigénnel látják el a szöveteket és a szerveket, majd visszafelé a keletkező salakanyagokat eltávolítják és megtisztítják. A test sejtjei csak ennek az ellátó és eltávolító folyamatnak a segítségével tudnak eleget tenni az életet fenntartó sokrétű feladatuknak és a szervezet számára energiát biztosítani.

stay-clear-of-10-diseases-of-the-arteries-and-veins-01-722x406A szív gondoskodik arról, hogy maguk a vérsejtek áthaladjanak a vérkeringésen. A vértesteknek több, mint 120 000 kilométeres területet kell ellátniuk és kitisztítaniuk. Mivel a szív egyedül ezt nem győzné, ezért segítségre van szüksége: a kisebb véredények saját pumpáló (vazomotoros) mozgásukkal továbbítják a vérsejteket és ezzel támogatják a szívet. Ezen kívül mozgásukkal úgy szabályozzák a véráramot, hogy a pillanatnyilag nagyobb ellátási igényű területekre több vért juttatnak, mint egyéb, időlegesen kisebb igényű területekre.

Példa: Sporttevékenység során az izmok ellátási igénye nagy, míg az agy kevesebbet igényel. Tanulási tevékenységnél pontosan az ellenkezője történik. A kisebb véredények pumpáló mozgása révén a vérsejtek elláthatják feladatukat – pontosan ott, ahol szükséges. Az eredmény látható: A védekezőképesség megerősödik, a testi és szellemi teljesítmény ezzel együtt nő, a betegségek jobban legyőzhetők és a gyógyszerek jobban elérik céljukat.

A túlzott stressz, a túl kevés alvás, az egyoldalú táplálkozás, az egészségtelen életmód, a betegség és a természetes öregedés lelassítják a legkisebb véredények pumpáló mozgását. Ez az emberek túlnyomó többségét érinti. Ennek eredményeként a vérsejtek túl lassan mozognak, és már nem tudják megfelelően ellátni feladatukat. A szövetek és szervek alultápláltsága hosszabb távon a testi és szellemi teljesítmény csökkenéséhez, fájdalomhoz, közérzeti zavarokhoz és betegséghez vezet.

A  fizikai érterápia természetes keretek között ezzel szemben fejti ki hatását. Az elektromágnesesen átvitt stimuláló jelek a legkisebb véredények pumpáló mozgását stimulálják és ezáltal ismét normalizálni tudják a véráramlást ezeken a területeken. A test sejtjei jobb ellátást kapnak, és el tudják látni a sokrétű feladataikat: Például a betegségeket és a fájdalmat leküzdeni, a sebeket gyógyítani, testi és szellemi teljesítményhez energiát biztosítani vagy az általános jó közérzetet helyreállítani.

További információk!

Induljon el Ön is, az egészség és gyógyulás útján.