Szív és érrendszeri betegségek

Szív és érrendszeri betegségek kialakulása
Óránként 7-8 ember hal meg Magyarországon szív- és érrendszeri betegségben.
Bár a korszerű kezeléseknek köszönhetően egyre több embert lehet megmenteni, a betegség előfordulása Magyarországon még mindig nagyon magas, hétszer gyakoribb, mint például Franciaországban. A szív és keringési rendszer karbantartása alapvetően fontos az egész szervezet megfelelő működéséhez.

A keringési rendszer betegségei nemcsak az infarktushoz vezető szívkoszorúér működési rendellenességekben, az érelmeszesedésben (arterioszklerózis), hanem különböző fokozatú visszérbetegségek, aranyér és magas vérnyomás kialakulásában is megnyilvánulhat.

BEMER érterápia hatása a szív és érrendszeri betegségekre.
Bizonyított, hogy a BEMER érterápia pozitívan hat a szív és keringési rendszerre.
A BEMER jel hatására a mikro kapillárisok kinyílnak és az egymástól elváló vörösvértestek (rendszerint kis csoportokban összeállva vannak jelen) beáramlanak a kapillárisokba.
Ezáltal a szövetek oxigén ellátása összességében 10-15%-al nő. Egyszeri BEMER kezelést követően is több mint 120 perc alatt csökken le az oxigén koncentráció a kiindulási értékre. A vér alakos elemeinek szegregálódása továbbá csökkenti a trombózis veszélyt, nemcsak a szívkoszorú ereiben, hanem a tüdő és az agy ereiben is.

A speciális BEMER jelnek köszönhetően a terápia a hajszálerek ritmikus összehúzódását támogatja.
A BEMER érterápia érrendszerre kifejtett pozitív stimuláló hatásából adódóan eredményesen alkalmazható az érelmeszesedés, a szívkoszorúér betegség és ezáltal a szívinfarktus megelőzésében.
A BEMER érterápia, mint otthon is végezhető kiegészítő gyógymód a már bekövetkezett szívinfarktust követő felépülésben is segíthet.

BEMER érterápiás kezelés: A kezelési idő 8-30 perc. Keringési problémák esetén mérhető eredmény általában 30 vagy annál több alkalom után tapasztalható.
Az érterápia egy szelíd gyógymód, amely bár fizikai stimulációt alkalmaz, mégis a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja.
A szív és érrendszeri betegségek, problémák kezelése során csak hosszantartó rendszeres alkalmazása vezethet eredményre, természetesen az esetlegesen előírt gyógyszeres terápia megtartása és a megfelelő életvitel mellett.