Visszérbetegségek

A visszérbetegségek a magyar lakosságnak csaknem 20%-át érintik. A nőket jobban sújtják a panaszok, különösen a már szült, 30-40-évesnél idősebb korosztályt. Az elhanyagolt visszérbetegség a lakosság 0,5-1 százalékánál már a szociális körülményeket is befolyásoló rokkantsághoz, munkaképtelenséghez vezet. A krónikus visszér betegség miatt honfitársainknak 6-8 %-a szorul(na) kezelésre. Az enyhe kezdeti panaszokat sokan nem veszik figyelembe. Már a 29 év alattiak közül is 6%-nak saját tapasztalatból kell szembesülnie a visszérbetegségekkel. A 60-69 éves korosztályt elérve az érintettek száma 25%-ra kúszik föl.
A vénák kóros kitágulása, elsősorban alkati megbetegedés. Kialakulásában az állandó megterhelés, az álló foglalkozás mellett az öröklött hajlam is nagy szerepet játszik.
A visszér rontja az érintett végtag vérkeringését, súlyos esetekben szövődményként trombózis következhet be.
Visszérbetegség akkor alakulhat ki, ha a vénás érrendszer és a nyirokérrendszer nem tudja elszállítani a szövetekből az elhasznált vért, illetve a szövet közötti térből a nagy molekulájú, mérgező anyagcseretermékeket.
Az egészséges vénák akkor tudják megfelelően elszállítani a vért a szív felé, ha faluk ép és rugalmas, a vénabillentyűk meg tudják akadályozni a vér visszafelé áramlását, és az ereket körülvevő izmok izompumpája is a megfelelő irányba nyomja a bennük lévő folyadékot. Természetesen ehhez a szív szívóereje, a vénafal megfelelő állapota is szükséges.
Mindebből látható, hogy mindenféle keringési rendellenesség, a vénafal sérülése vagy a vénabillentyűk gyengesége is veszélyeztetheti a megfelelő vénás keringést.

BEMER érterápia hatása a visszérbetegségekre
A BEMER érterápiás kezelés hatására bizonyítottan 10 %-kal javult a terápiában résztvevők vénás visszafolyása, így a visszérbetegségek kezelésében is eredményes a terápia.
Továbbá a BEMER speciális jel sorozatai a kis erek természetes ritmikus összehúzódására képes hatni (vasomotio) ezáltal segítve a vénás vér visszaáramlását.
Minden igazolt hatást figyelembe véve otthoni visszérkezelés egy nagyon hatékony megelőző, vagy kiegészítő gyógymódját jelenti, a BEMER érterápia.
A BEMER érterápia természetesen nem váltja ki a súlyosan előrehaladt visszérbetegségek sebészi kezelését, de azt követő rehabilitációs szakaszban jó hatékonysággal alkalmazható.

 

BEMER érterápiás kezelés: A kezelési idő 8-30 perc. Keringési problémák esetén mérhető eredmény általában 30 vagy annál több alkalom után tapasztalható.
Az érterápia egy szelíd gyógymód, amely bár fizikai stimulációt alkalmaz, mégis a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja.
Az érrendszeri betegségek, problémák kezelése során csak hosszantartó rendszeres alkalmazása vezethet eredményre, természetesen az esetlegesen előírt gyógyszeres terápia megtartása és a megfelelő életvitel mellett.