5 dolog, amitől boldogabb lehetsz ezen a héten

A boldogság elengedhetetlen feltétele a tartós egészség érzése.
Találjuk meg a boldogságot a mindennapi életünkben, legyünk pozitívak,  mert ez hatással van az általános egészségi állapotunkra.  A Proceedings of the National Academy of Sciences egyik tanulmánya szerint a boldogság  érzése csökkenti a kortizol szintet, vagyis a  stressz hormont,  mely összefüggésben van az egészségi állapotunkkal.  A boldogság a 2-es típusú cukorbetegségre, a magas vérnyomásra és az autoimmun betegségekre is pozitív hatással van.

37261236-faa2-4dce-8d95-f7c3a0d6df8cDe ha nem vagy boldog tudod-e, hogy mit kell tenned?
Hinni kell a személyes boldogságodban és a csodákban.  Mivel tudod ezt elérni: meditációval és különböző gyakorlatokkal.  A meditáció segít elérni a belső békét, önmagunk elfogadását.
A JAMA Internal Medicine tanulmánya azt mutatja, hogy a meditáció és a pozitív gondolatok csökkentik a stresszt, enyhítik a szorongá és a depresszió tüneteit, melyek  számtalan módon kapcsolódnak egészségünkhöz.


Gyakorlatok a boldogsághoz.

Adok 5 tippet, milyen gyakorlatot végezz, hogy megtaláld a boldogságot, amivel tudod javítani az egészségedet.
A gyakorlatotok nem kerülnek pénzbe,sőt a legtöbbjük még időbe sem.

Kezdj el másképp gondolkodni magadról, és a mai nap lesz az első, ami elvezet a boldogságodhoz!

1. Legyen reggel az első gondolatod, hogy ez a nap boldog lesz!
Nézz szeretettel magadra egy tükörben és napközben is gondolj jó szívvel magadra, akkor ez lesz az első nap, mely elvezet a boldogságodhoz
Hírek helyett hallgass kellemes zenét. Állíts össze egy pozitív felemelő lejátszási listát, mely nyugtat, és megérinti a lelked.

2. Törölj ki a fejedből minden negatív gondolatot! Ne kívánj sértő vagy romboló gondolatokat magadnak, sem másoknak. Javaslok egy egyszerű gyakorlatot, melynek lényege, hogy viselj egy gumiszalagot a csuklódon, és amikor bántó gondolataid támadnak akkor rázd meg a gumiszalagot a karodon. Ez segít „kirázni” magadból a gyűlölködő érzéseket.

joy


3. Engedd szabadjára a belső gyermeki éned! 
Amikor úgy érzed feszült vagy a felelősségtől, a kötelezettségektől, csak pár percre kapcsold ki a külvilágot. Kapcsold ki a számítógépet és a telefont, és figyelj a belső tiszta gyermeki énedre. Ezt követően nőni fog benned a kíváncsiság és a kreativitás. Csinálj néha egy kis butaságot, mókázz.

 

4. A mosoly nem csak vonzóbbá, hanem egészségesebbé is tesz. Emlékszel, hogy gyerekkorunkban a fényképész azt kérte tőlünk, hogy módjuk azt, hogy „csíz”.
A mosoly terápiát bármikor bármennyiszer elvégezhetjük. A mosolygás izommunkájában rengeteg apró izom vesz részt. A mosoly nem csupán kifelé mutatja érzelmeinket, de befelé is hat, ugyanis az arcizmok receptorai ilyenkor jelzéseket küldenek az agynak az endorfin és szerotonin hormonok termelésére, melyek köztudottan „boldogság” hormonok.
Young-woman-sleeping-in-bed
5. Egészségedre az éjszakai nyugodalmat.
Mondták elődeink, ebben a jó kívánságban minden benne van. Az alvás regenerálja a szervezetünket. A nyugodt alvás elengedhetetlen az optimális egészség eléréséhez, de az emberek ezt gyakran elfelejtik. A kevés alvás blokkolja a boldogságot az életünkben. A nyugodt éjszakai alvás érdekében lefekvéskor is csak pozitív gondolatokkal töltsd ki elmédet.