A Crohn betegséghez köthető bőrbetegségek

crohnAz orvostudomány még nem tudja az okát, de a Crohn betegséghez sajnos különböző bőrbetegségek is kapcsolódhatnak. Ezeket idejében felismerve van lehetőség a kezelésükre. Az IBD betegségek szövődményeként első helyen az ízületi gyulladásokat, második helyen pedig a bőrbetegségeket kell megemlíteni. Vannak, olyan hiperaktív immunsejtek a szervezetben melyek okozhatnak különböző bőrproblémákat. Több estben pedig a gyógyszerek mellékhatásai okoznak bőrelváltozásokat, ezt a kezelő orvosával mindenképpen tisztázni kell.

 

Sebek a szájban.

Sajnos a szájban is előfordulhatnak bőr elváltozások. A száj az emésztőrendszer része, mely végül a belekhez csatlakozik. Amennyiben itt jelennek meg elváltozások, akkor a kezelőorvos segítségével kell kiválasztania megfelelő szájvizet, mely nyugtatja a nyálkahártyát. Kerülni kell az irritáló élelmiszereket, (pattogatott kukorica, mogyoró) valamint az erős fűszereket. Ezek az élelmiszerek nem csak a szájban, hanem a bélrendszerben is problémákat okoznak.

Végbélrepedések

A végbélrepedések kicsik, de annál kellemetlenebbek. Nyugtató kenőcsök és meleg fürdő enyhíti a kellemetlenséget. Fokozottan ügyeljünk széklet utáni higiéniára.

images

 

Erythema nodosum.
Ezek fájdalmas vörös foltok és duzzanatok a lábszáron. A tünetek a különböző gyulladáscsökkentők és szteroidok mellékhatásai. Meleg nedves borogatással enyhítjük a tüneteket, és óvjuk a napsugárzástól.

 


Bőrrák.

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy az IBD betegségben szenvedőknek, nagyobb a kockázatuk a bőrrák „melanóma” későbbi érintettségére. A crohn betegség gyógyszeres kezelésének egyik célja az immunrendszer gyengítése. Viszont az immunrendszer működését gátló immunszupresszív gyógyszerek növelik a bőrrák kockázatát. Évente járjunk el bőrgyógyászhoz ellenőrzésre.

Nagyon fontos, hogy figyeljük a bőrünk változásira, és a legkisebb szokatlan tünet esetén azonnal forduljunk orvoshoz.

A BEMER terápia folyamatos és mindennapi használatával, csökkenthetjük a Crohn betegség szövődményinek kialakulását, illetve a már kialakult betegségek kiegészítő kezelésében is hatékonyan használhatjuk.  (BÉRELJE..)

Kérdésként vetődhet fel, ha immunrendszert csökkentő gyógyszert szedek, akkor használhatom-e a terápiát?
Igen, mert a BEMER hatása ebben az esetben a hibásan működő immunrendszer harmonizálása.

A BEMER tudományosan igazolt hatásai vezetnek ahhoz, hogy kiegészítő kezelésként jelentősen hozzájáruljon a krónikus gyulladásos bélbetegségek klinikai terápiájához. Miközben az általánosan egészségi állapotunkat is javítja.
A mikrocirkuláció működésének fokozása, növeli az oxigén szállítását a bélrendszer kapilláris szöveteiben.

Fontos tudnia: a Bemer megvásárlása egy fontos lépés a saját és családja egészségének megőrzése érdekében, azonban a megfelelő kezelési programok használata nélkül a készülék tényleges lehetőségeit csak korlátozottan tudja kihasználni.

Az Ön egészségi állapotán a megfelelő kezelési program, tehát a maga a terápia fog segíteni. Kezelőhelyünkén személyre szabottan tudja felvenni a Bemer terápiát, de vannak esetek, amikor célszerűbb egy otthoni használatra berendezkedni.
Természetesen ebben is tudunk segíteni.

Mucsi Sándor
+36 20 9343 073