Nemzetközi Mikrokeringés és Prevenciós Kongresszus.

Magyarországon tartották a Nemzetközi Mikrokeringés és Prevenciós Kongresszust.


A legújabb kutatások alapján kijelenthetjük, hogy a mikrokeringés romlása az adott szervterületen már 10 évvel korában megjelenik, ezért a mikrokeringés javítása egyre fontosabb a gyógyászatban, nyilatkozta Prof.Dr. Ulrich C. Smolenski a Jénai Fizioterápiás Intézet Igazgatója.
Az egészség főútvonala az maga a mikro érhálózatunk, ezt már Prof.Dr. Fred Harmis az Európai Egészségügyi Alapítvány Elnökségi tagja mondta el az RTL Klub riporternőjének.

Az összes szervünk életéhez a vér viszi a táplálékot, az oxigént, és a vér viszi el a salakanyagot. Nagyon fontos, hogy a mikrokeringésen keresztül a vérben lévő komponensek eljussanak az agyunkhoz, a vesénkhez, a májunkhoz, izomzatunkhoz, ezeket a tényeket már Dr. Rozsos István érsebész osztotta meg a hallgatásággal. A mikrokeringés nem mérhető mint a vérnyomás, de tudjuk, hogy ott van, és tudjuk, hogy javítani kell, és erre a leghatékonyabb módszer a fizikai érterápia mert máshogy erre a területre például gyógyszerekkel nem tudunk hatni.

Milyen panaszok esetén alkalmazható a fizikai érterápia?- tette fel a kérdést a riporternő.

A válaszában Dr. Rozsos István elmondta, hogy a reumatológia területén az ízületi degeneráció területén eredményesen használható. Én magam a tíz éve használom az érbetegek kezelésére.
A cukorbetegségek okán kialakult keringési zavarok kezelésében értük el a legnagyobb sikereket.
A lokális területek kezelése esetén nagyban hozzájárul például a gyorsabb sebgyógyuláshoz, fekélyek kezeléséhez. Nagyon sok tapasztalatunk van a szklerózis multiplex és egyéb misztikus betegségek kezelésében is.

A fizikai érterápia mérhetősége is roppant fontos, a véráramlás mértékét a lézer doppler segítségével mérhetjük, ha nő a vérmennyiség és más hatás nem érte a beteget, akkor ez egyértelmű bizonyíték a keringés dinamizmusának a növekedésére.

Az RTL Club riportjait itt tekintheti meg.
https://www.youtube.com/watch?v=uwm6659raek&t=17s
https://www.youtube.com/watch?v=6LzR5dQ575g

  1. március 20.