BEMER és a testépítés

BEMER és a testépítés
Ugyanannyi edzés nagyobb teljesítmény!

Kattints a képre, és nézd meg a videót.

„Progresszív terhelésű edzés”-nek nevezik a testépítők által alkalmazott edzést, melynek lényege, hogy a szervezetet, izmokat ért terhelésnek folyamatosan növekednie kell a várt eredmény elérése érdekében. Súlyzós edzésnél a normálisnál több izomszövetnek kell regenerálódnia, így a testépítőknek fokozott fehérje bevitelről kell gondoskodniuk, hogy biztosítva legyen a szükséges mennyiségű protein.
Edzés közben két dolog történik a szervezetben:

 • az izmok glikogén raktárai kiürülnek,
 • az izomrostokban mikrosérülések keletkeznek, melyeket helyre kell állítani

Ha biztosítva van a megfelelő fehérje ellátás és a szervezet pozitív nitrogén egyensúlyban van, azonnal megkezdődik az izomregeneráció. Minél gyorsabb a folyamat annál gyorsabban épülnek az izomszövetek.

Hogyan segíti a testépítőket a BEMER?

BEMER terápiás kezelés során aktivizálódnak a test saját folyamatai, javul a mikrokeringés ez pedig a szervezet valamennyi funkciójának javulásához vezet. Az izom nagyfokú teljesítőképességének alapja a jó mikrokeringés, az izomrostok kiváló állapota. Ha rossz a mikrokeringés a fehérje, szénhidrát megfelelő aránya önmagában a táplálkozással nem biztosítja a megfelelő sejtszintű felhasználást. Ebből adódóan a BEMER terápia mellett a tápanyagok jobb sejtszintű felhasználása, az étrendkiegészítők jobb biohasznosulása várható.

A BEMER sport terén is kiemelkedő hatékonyságával bizonyít:

 • teljesítménynövelésről gondoskodik a sejtanyagcsere optimalizálásával
 • edzésterhelés növelését is lehetővé teszi, mivel fejleszti a gyors regenerációt
 • fokozza az ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, tápanyagok biohasznosulását a szervezetben
 • serkenti a szervezet regeneráló folyamatait, mely a növekedés és az izomszövet fejlődése szempontjából kifejezetten szükséges
 • csökkenti a sportsérülések kockázatát az izmok javított vérellátásán keresztül

 

 • a sportsérülések gyógyulását meggyorsítja a sejtanyagcsere aktiválásán és a javító proteinek fokozottabb képződése következtében
 • regenerál húzódás, zúzódás, törés esetén is, közben karban tartja az izomzatot
 • csökkenti az izomlázat, fájdalmat
 • javítja a máj, vese funkciót
 • túlhajszolt állapotban csökkenti a kardiovaszkuláris rizikót

BEMER edzés előtt:
kitágítja az izmokat tápláló ereket – hatása ennek megfelelően olyan, mint egy jól elvégzett bemelegítésé. Az izomrostokba friss, tápanyagdús vér áramlik, az energiatermelés eléri a maximumát.

BEMER edzés után:
elcsendesíti, ellazítja a testet, kiüríti az izmokban felhalmozódott salakanyagokat, tejsavat – így enyhül a fáradtság, megelőzi, enyhíti az izomláz kialakulását.

BEMER alvás nagyobb izomnövelés!

A BEMER alvóprogram meghosszabbítja, vagy megduplázza a mély alvási fázisunkat, serkenti a szervezet regeneráló folyamatait.
A hatékony izomnövelés aranyszabálya a megfelelő mély alvás és annak időtartama, mivel a proteinszintézis és a növekedési hormon kibocsátásában az esti időszak a legfontosabb. Ebből adódóan a BEMER alvóprogram elősegíti és fokozza a fehérjék beépülését az izmokba, mely a kívánt eredmény eléréséhez vezet.