Aranyeres problémák

Aranyeres problémák kialakulása
Az aranyér egy érköteg, mely a végbélnyálkahártya alatt található. A szabályos végbélműködéshez, a széklet tartásához, illetve a megfelelő széklet ürítési mechanizmushoz pótolhatatlan szerepe van ezen érhálózatnak, érpárnázottságnak.
Ha az érpárnát rögzítő kötőszövet megnyúlik, az érhálózat kitágul, az aranyeres párna lecsúszik, a végbélcsatornából előesik, aranyeres betegségről beszélünk.
Elhelyezkedésük szerint külső és belső aranyeres hálózatot különböztetünk meg.
A belső aranyerek szakorvosi vizsgálat alkalmával igazolhatók könnyen, míg a külső aranyerek végbélnyílásnál tapintható és látható csomóként jelennek meg.
Az aranyeres betegség fő tünetei: vérzés, fájdalom, kitüremkedés, előesés (prolapsus), viszketés, váladékozás, székelési nehezítettség
Aranyerek klasszifikációja

  • Az elsőfokú nodusok vérezhetnek, de nincsen egyáltalán prolapsus.
  • A másodfoknál az aranyerek prolabálódnak nyomásfokozódás (székelés) esetén, de spontán visszahúzódnak.
  • A harmadfokú aranyerek esetében a székeléskor előesett csomók csak repositio (ujjal való visszahelyezés) segítségével helyezhetőek vissza.
  • A negyedfok a végső stádium, itt előesett, kizáródott, incarcerált aranyeres csomók vannak.

A kezelésnél figyelembe kell venni az aranyerek stádium beosztását, illetve a beteg panaszainak súlyosságát. A harmad és negyed stádiumú aranyeres betegség esetén a műtéti beavatkozás általában elkerülhetetlen. Az első és második stádium azonban még viszonylag jól kordában tarthatók alternatív gyógymódokkal is.

BEMER  érterápia hatása az aranyeres problémákra
A BEMER érterápia keringésre kifejtett egyértelmű pozitív hatásán keresztül jelentősen enyhíti az aranyeres panaszokat.
Hosszabb távú alkalmazása mellett az aranyeres viszketés rendszerint meg is szűnik.
A BEMER érterápiás kezelés hatására a második stádiumú aranyeres panasz esetén a fájdalom nagymértékben csökken, gyulladás nem következik be, és a tapasztalatok alapján az aranyeres csomó könnyebben húzódik vissza.
A BEMER terápia a szükséges műtéti beavatkozás után a rehabilitációs időt jelentősen csökkenti.

BEMER érterápiás kezelés: A kezelési idő 8-30 perc. Keringési problémák esetén mérhető eredmény általában 30 vagy annál több alkalom után tapasztalható. A érterápia egy szelíd gyógymód, amely bár fizikai stimulációt alkalmaz, mégis a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja.
Az érrendszeri betegségek, problémák kezelése során csak hosszantartó rendszeres alkalmazása vezethet eredményre, természetesen az esetlegesen előírt gyógyszeres terápia megtartása és a megfelelő életvitel mellett.