Magas vérnyomás

Magas vérnyomás kialakulása
A magas vérnyomás (hipertónia, hypertonia) elterjedt krónikus betegség, melynek ismérve, hogy az artériás vérnyomás tartósan meghaladja a 140 Hgmm szisztolés, illetve a 90 Hgmm diasztolés értéket.
A magas vérnyomás népbetegség, jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés is károsodást okozhat a szervezetben, főleg ha egyéb érrendszeri kockázati tényezőkkel párosul.
A magas vérnyomás általában nem okoz panaszokat, de jelei lehetnek a szédülés, fejfájás, fáradtságérzet, nehézlégzés, orrvérzés, látászavarok, mellkasi fájdalom (angina pectoris), idegesség. Legtöbbször a már a hipertónia szövődményeként károsodott szervek (szív) okoznak különböző tüneteket.
A magas vérnyomást általában gyógyszeresen tartják kordában. A vérnyomás csökkentők alkalmazása mellett azonban léteznek szelíd módszerek is.

BEMER érterápia hatása a magas vérnyomásra
A BEMER érterápia egy olyan kiegészítő terápiát képvisel, amelynek hatásárára már egyetlen kezelés után is mérhetően csökkenek a szisztolés és diasztoles értékek.
Hosszan tartó BEMER érterápiás kezelés hatására a vérnyomás akár normalizálódhat is. Mivel BEMER érterápia a szervezet optimális működését támogatja, túlzott vérnyomáscsökkentés nem fordulhat elő, a vérnyomás az optimális szintre áll be.
A keringés javításával a gyógyszeres terápia során alkalmazott hatóanyagok mennyisége is csökkenthető idővel. Egyes esetekben a megfelelő életmód betartása mellett el is hagyható.

BEMER érterápiás kezelés: A kezelési idő 8-30 perc. Keringési problémák esetén mérhető eredmény általában 30 vagy annál több alkalom után tapasztalható.
A érterápia egy szelíd gyógymód, amely bár fizikai stimulációt alkalmaz, mégis a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja.
Az érrendszeri betegségek, problémák kezelése során csak hosszantartó rendszeres alkalmazása vezethet eredményre, természetesen az esetlegesen előírt gyógyszeres terápia megtartása és a megfelelő életvitel mellett.