Prosztata gyulladás

Prosztata gyulladás kialakulása

A prosztata (dülmirigy) gesztenye alakú és nagyságú, tömör, simaizomból és mirigyszövetből álló szerv, mely a húgyhólyag alatt és a végbél előtt helyezkedik el.
Természetesen nem része a keringési rendszernek, betegségei és kezelési nehézségei mégis alapvetően összefüggnek a prosztatát övező vérerek állapotával és a prosztata vérellátásával.
A felnőtt férfiak közel fele élete során legalább egyszer átesik prosztatagyulladáson.
A jóindulatú prosztata megnagyobbodás az idősebb férfiak egyik leggyakoribb betegsége, általában 45 év felett jelentkezik. Előfordulása az életkorral együtt nő, a 80 év körüli férfiaknál gyakorisága a 80%-ot is elérheti.

A prosztatagyulladás tünetei:

  • A prosztatagyulladásban szenvedők a prosztata környékén, a péniszben, a herékben, lágyékhajlatban és az alhasban éreznek fájdalmat, tapasztalnak kellemetlen lüktetést.
  • Jellemzője még a fájdalmas, kínzó vizelési inger, sőt, ha a prosztata nagyon megduzzad, akár vizelet-elakadás is felléphet.
  • A test eme idegei hiperérzékennyé válnak, így a vizelés, a szexuális aktus vagy csak az ülés is szörnyen fájdalmassá válik.

Az akut prosztata-gyulladás kezelésében az ágynyugalom, a bő folyadékbevitel, a fájdalomcsillapítás, a székletlágyítás és az antibiotikumos kúra ajánlott.
Utóbbi akár 30 napig is eltarthat, és a kitenyészett baktérium rezisztenciájától függően módosulhat.
A heveny forma kezelése során a megfelelő antibiotikumot vénásan adagolják 6-7 napig, majd legalább 30 napig folyamatos orális antibiotikus terápia szokott következni, a krónikus forma kialakulásának megelőzésére.
Krónikus bakteriális gyulladásnál ugyancsak a hosszú antibiotikumos kúra jelenthet megoldást. A nem bakteriális fajtájánál azonban ez hatástalan. A prosztata-gyulladás bakteriális formáinak megelőzésében nehéz biztosat mondani. A nem bakteriális eredetű gyulladásnál az étrendbeli változtatások, a fűszeres ételek kerülése és az alkoholfogyasztás főként a tömény szeszek kerülése szintén javuláshoz vezetnek.

BEMER érterápia hatása a prosztatagyulladásra
A BEMER érterápia keringésre kifejtett egyértelműen pozitív hatásának köszönhetően minden szerv és szövet vérellátása fokozódik, hosszan tartó kezelés hatására pedig tartós javulás is kimutatható.
A vérellátás javulásából adódóan mind a vénásan, mind pedig az orálisan adagolt antibiotikumok hatásfoka növekszik, mivel fokozódik a szövetek irányába történő felszívódásuk.
A BEMER érterápiás kezelés segítségével az antibiotikum terápia ideje rövidíthető, legjobb esetben az antibiotikumok mennyisége is csökkenthető. A hosszantartó antibiotikum kúra a szervezet saját flóráját nagymértékben károsítja (főleg a bélflórát), ezáltal lehetőség nyílhat járulékos problémák megjelenésének.
Ezért ilyen esetekben a bélflóra visszaállítása alapvetően fontos különböző pre- és probiotikumok (kefír, joghurt) fogyasztásával.
A BEMER érterápia, mint kiegészítő terápia további előnyeként jelentkezik egyértelmű gyulladás csökkentő hatása miatt, valamint a sejtes immunválasz erősítése kapcsán.
A BEMER jel hatására a fehérvérsejtek érfal menti mozgása fokozódik, sőt megfigyelték az érfalon keresztül a szövet sejtjei közé történő aktív kilépésüket is.

BEMER érterápiás kezelés: A kezelési idő 8-30 perc.  Keringési problémával is összefüggő betegségek esetén mérhető eredmény általában 30 vagy annál több alkalom után tapasztalható.
Az érterápia egy szelíd gyógymód, amely bár fizikai stimulációt alkalmaz, mégis a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja. A prosztata gyulladás enyhítése már pár alkalom után elérhető, teljes gyógyulás azonban csak hosszantartó rendszeres alkalmazása, a megfelelő életvitel és az előírt gyógyszeres terápia megtartása mellett biztosítható.