Csontritkulás

A csontritkulás, mint népbetegség

A csontritkulás csakúgy, mint a szív és keringési rendszert érintő betegségek a civilizált ember népbetegségének számít. Sajnos azonban sokszor már csak igen előrehaladt stádiumban sikerül diagnosztizálni (akár 30%-os csonttömeg vesztés után). Ilyen esetekben a gyógyszeres terápia melletti szinten tartás is jó eredménynek tekinthető.
BEMER érterápia hatása a csontritkulásra
BEMER érterápia alkalmazása kísérleti rendszerekben is egyértelműen fokozta a csontsejtek aktivitását, szaporodását. Ebből adódóan a BEMER érterápia egy rendkívül hatékony kiegészítő terápia a csontritkulás tüneteinek enyhítésében, a csontok állapotának megőrzésében.
A BEMER terápia a csontok anyagcseréjére kifejtett bizonyított hatásai: a piezoelektromos hatás következtében pozitívan stimulálja a csontsejtek anyagcseréjét.
Aktiválja a kalcium anyagcserét és segíti annak csontokba történő beépülését, ezáltal akár lassú csontállomány felépülés (csonttömeg növekedés) is elérhető.
A BEMER érterápia közvetetten hat a hormonrendszerre is, amellyel pozitívan befolyásolja az ásványanyagcsere folyamatot.
Általános hatása során pedig enyhíti a fájdalmat, ami néha a csontritkulás velejáró tünete.
A BEMER terápia hosszantartó alkalmazásával az időskori csontritkulás megelőzhető, illetve a már kialakult csontritkulás jó hatékonysággal kezelhető.

BEMER érterápiás kezelés: A csontsűrűség megtartása, vagy esetleges növelése érdekében folyamatos törődésre van szükség. Így ilyen esetekben a BEMER érterápia (8-30 perces kezelés) folyamatos hosszabb ideig történő igénybe vétele járhat csak eredménnyel.

Érdeklődjön telefonon: Mucsi Sándor  +36 20 9343 073  vagy kérjen időpontot orvosi konzultációra.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet