Sport és teljesítmény növelés

Az amatőr és a profi sportban is értékes támogatást tud nyújtani a fizikai érterápia.

sportA mikrocirkuláció fizikai érterápiával történő kezelése, rövidebb bemelegítési és lazítási fázisokat valamint gyorsabb regenerációt tesz lehetővé.
Ezen kívül a mikrosérülések a terápia használatával ideális esetben azonnal gyógyulnak, így megelőzhetők a nagyobb sérülések.

A fizikai érterápia edzés előtt kitágítja az izmokat tápláló ereket, hatása ennek megfelelően olyan mint egy jól elvégzett bemelegítés. Az izomrostokba friss tápanyagdús vér áramlik, így az energiatermelés a maximumra fokozódik.

A fizikai érterápia edzés után elcsendesíti, ellazítja a testet, kiüríti az izmokban felhalmozódott salakanyagokat, így enyhül a fáradtság és megelőzi vagy enyhíti az izomláz kialakulását.

Vérkeringés

 

A terápia használata segít az edzések utáni regenerálódási idő lerövidítésében, és csökkenti a sérülési kockázatokat, amit az izmok javított vérellátásán keresztül ér el.

Fehérje, szénhidrát, zsír megfelelő aránya önmagában még nem biztosítja a megfelelő sejtszintű felhasználást. A fizikai érterápia nagymértékben segít a tápanyagoknak, étrend kiegészítőknek a jobb sejtszintű hasznosulásában.

 

A fizikai érterápia rendszeres használatával akár 9%-os teljesítményjavulás is elérhető, és a terhelhetőségi szint is érezhetően fokozódik.

A teljesség igénye nélkül a következő általános hatásai vannak még a fizikai érterápiának.

  • A sejten belüli és sejtközi kommunikáció, koordináció és reguláció javulása.
  • A sejtanyagcsere aktiválása és optimalizálása.
  • A rendelkezésre álló energiahordozók jobb felhasználása.
  • Az anyagcsere végtermékek fokozottabb kiürítése.

A fizikai érterápia elsősszámú képviselője a BEMER International AG terméke a BEMER készülék Set.

ipo
Megelőzésben az IPO 
(International Prevention Organization) a BEMER használatát az első vonalban ajánlja.
Profi és amatőr sportban a NOB akkreditálta, 2000-es olimpia óta az olimpiai versenyeken való használata is engedélyezett.

Ismerjen meg néhány híres embert, akik a BEMER-t használják.