Fényterápia

BEMER fényterápia egy újszerű LED diódákkal megvilágított speciális vörösfény-terápia.

A fényterápiás eszköz (B.Light) speciális vörös fény villódzása a BEMER jelformához hangolt ezért ennek köszönhetően is a szövetek mélyére hatolva a fénye hatékonyan tud modulálódni.
A BEMER (B.LIGHT) kezelőegység monokromatikus jelet sugároz, λ = 660 nm, intenzitása 4000 mcd.

A készülék segítségével a fény behatol a bőrbe és a kötőszövetekbe ahol elősegíti energia gazdag kötések felépítését. A B.LIGHT hatása a lágylézeres kezelés hatásával hasonlítható össze. Használata során a bőr rugalmassága 12%-al javul valamint a bőr durvasága 18%-al csökken. Ennek eredményeképpen a bőr fiatalosabbnak és feszesnek tűnik és az eredmény egy szebb és simább bőr.
A BEMER terápia mikrocirkulációt javító, immunmoduláló, a szervezet önszabályozó mechanizmusait pozitívan befolyásoló hatása számos bőrbetegségben kínál kiegészítő terápiás lehetőséget. Kiemelkedő jelentőséggel bír ezek közül az akut és krónikus, égési sebek,  sérülések kezelésére.

Kiválóan alkalmas akne, vitilogo, herpes, ekcéma, neuroderma, övsömör, pikkelysömör, kezelésére.

Lézeres műtétek utáni sebgyógyulás, valamint a hámosodás, a hám regenerációja 5-6 nap alatt végbemehet. 

Használatát javasoljuk plasztikai sebészetben, bőrgyógyászatban, kozmetikában és wellnessben.

 

 

Genetikai betegségeknél (psoriasis, vitilogo) a beteg életminősége változott pozitív irányban.
Pszichés eredetű betegségeknél (acn. vulg., acne conglobata, neuroderma) kb. 10 kezelés után határozott javulás jelentkezett.
Időskori bőrbetegségekben (prurigo, ulcus decubitus) a gyógyulás folyamata felgyorsult, a hámosodás rövidebb idő alatt jött létre illetve a fájdalom csökkent.
Gyulladásos betegségeknél (herpes zoster, herpes simplex labialis illetve genitalis) először a kellemetlen fájdalomérzés, égő érzés csökkent, majd az egész folyamat a megszokott időn belül gyógyult.
Allergiás betegségek (atópia, akzema, dyshydrosis, pruritus) esetén 2-4 kezelés után a beteg panaszmentes lett, a teljes tünetmentesség valamivel később következett be.
Keringési problémák talaján kialakult betegségeknél (postthrombotikus syndrora, ulcus cruris, decubitus illetve varicositas syndroma) a kezelések hatására a gyulladás, ödéma, izomfeszesség gyorsan mérséklődött, a beteg a napi életben aktívabb lett , nem érezte  a mozgást kínnak.
Vírusos betegségekben (verruca vulg., verruca juvenile plana illetve varicellában) szintén jónak bizonyult a BEMER kezelés. Az immunrendszer regenerálódását, erősödését lehetett nyomon követni.

Toxikus rovarcsípés esetén 4 kezelés után gyógyult a beteg– monoterápiában –.

Lézeres műtétek illetve kauter használatával elvégzett műtétek utáni sebgyógyulás esetén hámosodás, a hám regenerációja 5-6 nap alatt végbement. Hyperpigmentáció nélkül gyógyult a seb. Keloid nem jött létre. Évek óta fennálló keloid esetében is sikerült javulást elérni, igaz, viszonylag hosszú kezelés után gyógyult a beteg.

  acne vulgaris conglobata atópiás bőrgyulladás  – bőrszárazság, viszketés (atópiás dermatitis) bárányhimlő (varicella) bőrpigmenthiány (vitiligo) ekcéma, irritatív dermatitis felfekvés (decubitus) herpes simplex kéz és láb ekcémája (dyshydrosis) közönséges szemölcs (verruca vulgaris) lábszárfekély (ulcus cruris) lapos szemölcs (verruca plana juvenile) neuroderma övsömör (herpes zoster) pikkelysömör (psoriasis)  rovarcsípések (morsus insecti) viszértágulat (varicositas syndroma)viszketés (pruritus, prurigo)